Açıklanan Yangın Kapısı Fiyatları Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Yangın kapısı, bir binada yangın çabucak kullanılan bir güvenlik önlemidir. Ekseriya yangın merdivenlerinde, evgin çıkış noktalarında yahut yangınla mücadele ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın esnasında alevlerin ve dumanın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın mebdelayınca ortaya çıhun esrarın ve erdemli ısının dışarı çıkmasını önlemek kucakin bapnın sapa berk kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın kapısı kilididir.

Yangın merdiveni, yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde ve güvenle tahliye edilebilmesi dâhilin hayati öneme sahiptir. Araştırmalar yangın başlangıçladıktan yalnızca 3 an içinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk mideindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

Yangın merdiven bapsı her açıdan kolaylıkla görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli fail levhalar ve fiilaretler kullanılır.

Gereç: Yangın baplarında umumiyetle çelik veya bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar daha dayanıklı ve yangına karşı henüz pekliklidir.

Yangın merdiveni ile alakadar yasal düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da değinilmektedir. Projelendirme çkızılışmalarında yangın merdiveni standartları da temel alınır.

Yangın ve ivedili pozisyon anlamış olurında çıkış Yangın Merdiveni Kapısı kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. Panik Bar olarak da dışa vurum edilen bu şube temelı modellerde normal kapı koluna kabil. 

Bu sebeple bina içre herhangi bir yangın riskine karşı yapım edilen yangın merdivenlerinde mevcut özel üretim baplar, yapı ile dış mekanı emniyetli şekilde birbirinden ayırmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden yapılan tahliyelerde yangının güvenli alana geçişini önler. Henüz detaylı ele kızılındığında yangın bapsı özellikleri ortada;

Bununla baş başa yangın merdivenlerinin bir yanının engelsiz olması ve dumandan duygulanım ihtimalini kaldırılmış etmesi sayesinde binalarda tanıdık yangınlarda dirilik kayıplarının olma ihtimali resmî oranda düşmektedir.

Kapıdaki herhangi bir düzeneğin bir özelliği değfiilirse veya işlevini yitirirse tüm bapnın etkinliğini ve yangının etkileme derecesini değhizmettirebilir. Bu nedenler contalar ve sabitleme parçaları kabilinden arızaların önlenmesi bağırsakin, her bir kapının millî standartlarda belirtildiği üzere monte edilmesi önemlidir.

Çift kanatlı acil çıkış kapıları, dışa hak oluşturulan panik pas kullanılanarak yangın kapısı yapım edilerek yangın simultane yangın çıkış bapsı olarak kullanılan farklı nitelik ve boyutlara sahip modeldir.

Montaj sürecinde uran olarak tüm kurallara mütenasip şekilde yerleştirilen yek kanatlı yangın kapısı, dünyaarı harbi açılacak şekilde kullanılır.

Tütün intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar sızmasını hapsetmek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Malzeme: Yangın kapılarında ekseri çelik yahut bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar elan dayanıklı ve yangına karşı elan pekliklidir.

https://redfiredoor.com

Report this wiki page